Proti klíšťatům a blechám má smysl jen repelentní ochrana

28.07.2011 16:31

 

Léto už pomalu klepe na dveře a stránky časopisů plní varovné články, poukazující na fakt, že je třeba dbát na důslednou ochranu proti klíšťatům.  Každý rok řada lidí onemocní nebezpečnými chorobami, která klíšťata přenáší a prevence je tedy více než nutná.  Nesmíme však zapomínat, že kvalitní ochranu proti klíšťatům a dalším nezvaným hostům v kožíšku potřebují i naši domácí mazlíčci, zejména pak psi.

Jak už bylo zmíněno v úvodu,  většina parazitů, kteří mohou nás i naše psy ohrozit, jsou zároveň přenašeči velmi nebezpečných chorob.  Je tedy nasnadě otázka, jak zamezit jejich kontaktu s krevním oběhem zvířete.  Choroby jako Lymská borelióza, Ehrlichióza, Babezióza, Klíšťová encefalitida totiž  mohou nezřídka končit až smrtí zvířete.  Proto veterináři doporučují používat proti klíšťatům či blechám ochranné prostředky mající repelentní účinek. Tedy takové, které parazity odpuzují ještě dříve, než se stihnou zakousnout, a brání tak kontaktu s kůží zvířete a přenosu nebezpečných onemocnění.

Proti klíšťatůmOsvědčeným tipem pro všechny majitele psů je přípravek Advantix spot-on. Účinkuje nejen proti klíšťatům a blechám, ale dokonce odpuzuje i komáry a navíc zabíjí larvy blech v bezprostředním okolí ošetřeného psa. Je voděodolný, nezapáchá a je bezpečný i pro březí a kojící feny a štěňátka od 7.týdne věku a nad 1,5 kg ž.hm.

Jedná se o pipetu s malým množstvím tekutiny, která se snadno aplikuje na jedno nebo více míst na kůži v linii hřbetu psa. Jedna aplikace ochrání vašeho psa před útokem parazitů po dobu až 1 měsíce. Advantix lze sehnat nejen u veterináře a v lékárnách, ale také v prodejnách s chovatelskými potřebami. Přípravek existuje ve čtyřech různých velikostech podle hmotnosti psa a je možné jej pořídit za cenu  od 200 Kč.